12mar2021 – Zorgen in Montfoort over komst windturbines, RAAD heeft ingestemd!! Bewoonster start petitie(AD)

Bewoonster start petitie

Anne van den Bosch uit Montfoort is online een petitie gestart, waarin ze de gemeente oproept geen windturbines te plaatsen op plekken waar die overlast veroorzaken. De petitie is inmiddels door ruim 300 sympathisanten ondertekend.

Van den Bosch is de petitie spontaan gestart, toen ze hoorde Willeskop een van de mogelijke locaties voor windmolens is. Ze schrok hiervan. Onlangs werd bekend dat deze polder (voorlopig) niet in beeld is. De voorkeur van de wethouders van Woerden, IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Lopik uitgaat naar vier 240 hoge windturbines langs de A12 in de polders Reijerscop en Cattenbroek.

Overleg

De initiatiefneemster wil met haar petitie ’Zorgen over windturbines in de gemeente Montfoort’ voorkomen dat de inwoners van het IJsselstadje wanneer ze niet opletten voor een ‘voldongen feit’ komen te staan. Van den Bosch: ,,Ik ben niet tegen windmolens. Ik wil dat de gemeente rekening houdt met de bewoners en deze echt laat meedenken. Ik zoek het overleg en de verbinding.”

De gemeenteraad in Montfoort heeft begin vorige maand met een nipte meerderheid de komst van windturbines mogelijk gemaakt.

@auteur Rene Cazander 12-03-21